Online marketing állások

Online marketing állások. Ha beírod ezt a kifejezést a keresőbe (értsd: Google.hu), akkor bizonyára rengeteg találatot ad ki, melyek egy része valamilyen álláshirdetéses aggregátor oldal lesz, illetve pár ismert állásportál. Ha aktívan keresel állást, esetleg azért mert munkanélküli vagy (én kérek elnézést: egy jó ideje már az “álláskereső” megnevezést célszerű használni), akkor az a minimum, hogy nem csak a keresőre hagyatkozol, hanem élsz minden elérhető lehetőséggel. Felsorolom melyek ezek, illetve, hogy mit érdemes tudni, figyelembe venni velük kapcsolatban.

Online marketing állások keresés a Google.hu-n

Állásportálok – online marketing állások

Az évek során egyszer-kétszer velem is előfordult már, hogy aktívan kerestem állást. Az volt az első, hogy végignéztem minden egyes álláshirdetéseket közlő oldalt, amit csak megtaláltam. Tekintve, hogy akkoriban bőven volt időm erre – elég hosszú lett a lista. Természetesen rövid időn belül rájöttem, hogy felesleges, és értelmetlen az összeset figyelemmel kísérni nap mint nap. Már csak azért is, mert a legtöbb esetben fel lehet iratkozni – az akár általad összeállított – hírlevélre, mely a számodra releváns álláshirdetéseket egyenesen a postafiókodba küldi. Röviden azért felsorolnám, hogy mely állásportálokat tartsd szemmel valamilyen módon, ha online marketing állások iránt érdeklődsz.

Az alábbi linkek közvetlenül az adott állásportálok azon oldalára mutatnak, ahol nagy valószínűséggel online marketing állásokra bukkanhatsz. (Előfordul, hogy a hirdető véletlenül, vagy szándékosan más kategóriában adja fel a hirdetését – ezzel kapcsolatban még írok pár sort.) Frissítve 2020. novemberében. Az évek során több ismert állásportál is megszűnt, de ugyanakkor több kisebb, specifikus indult.

A fentiek közül nekem a Profession.hu volt a személyes kedvencem évekkel ezelőtt. Az évek során itt találtam meg a számomra legrelevánsabb álláshirdetéseket. Természetesen ez egyénenként változó. Értelemszerűen a Marketing / Média / Művészet kategórián belül kell szétnézned, ha online marketing állások után kutatsz. Sokat fejlődött az oldal az utóbbi időkben – gondolok itt a keresőre, vagy a közösségi eszközökre. Hírlevél feliratkozásra van lehetőség, eléggé személyre szabható. A kulcsszavas keresés azért hasznos, mert így olyan állások is felbukkanhatnak, melyek számodra relevánsak, de a hirdető nem a megfelelő kategóriában helyezte el. Az egyetlen dolog, amit hiányolok az az, hogy nem tudom RSS révén bevonni a kategória, illetve az adott keresési találatokat az olvasómba. (Igen, némi időfordítással házilag is meg lehet oldani, de az nem feltétlenül lesz tökéletes.)

A különböző aggregátor honlapokat is érdemes átfutni, mert több helyről szemléznek:

Online marketing állások – a köz szolgálatában

Lehet, hogy ez nem érdekel, de azért megemlítem, mert élethelyzettől függően egyeseknek jól jöhet egy ilyen állás is. A közalkalmazotti, köztisztviselői állásokról lenne szó. A bérezés, juttatások, stb. talán nem a legfényesebb, de online marketing területen csodákat lehet művelni, ha értesz ahhoz, amit csinálsz és bekerülsz egy ilyen helyre. (Ez egy újabb bejegyzés témája lehet, inkább nem is folytatom ezt a gondolatmenetet.) A lényeg, ha ilyen munkahelyeken kutatsz online marketing állások után, akkor a következőt javaslom:

Online marketing állások szakmai oldalakon

Ha online marketing állások után keresgélsz, abban az a jó, hogy a szakmából kifolyólag számos hirdetés a lábaid előtt hever. Csak fel kell venned, pontosabban rá kell bukkannod, mert esélyes, hogy valaki valahol már meghirdette, publikálta, közzétette, megosztotta azt szűkebb-tágabb környezetével.

Van pár honlap, ahol külön oldalt hoztak létre a honlap témájához kapcsolódó álláshirdetéseknek. Íme pár példa:

Online marketing állások a közösségi oldalakon

Online marketing állások – Facebook

A szakma jellegéből kifolyólag érdemes figyelemmel kísérni a különböző kommunikációs ügynökségek közösségi média jelenlétét is. Változó, hogy mely csatornákon vannak jelen, de általában a Facebook-on meg lehet őket találni.

A Facebookon lévő álláshirdetéseket is érdemes leszűrni:

https://www.facebook.com/jobs

Online marketing állások – LinkedIn

Az egyik – valamelyest passzív – dolog az, ha legalább van egy rendesen kitöltött profilod. A másik, ami már nem annyira passzív dolog az az, ha csatlakozol adott csoportokhoz. Időnként itt is felbukkan egy-egy álláshirdetés, ami esetleg a korábban említett csatornákon elkerülte a figyelmedet. Viszont igazából a beállítható kulcsszavas keresés az, ami révén naponta automatikusan kapod a releváns hirdetéseket.

Online marketing állások – Google Értesítő

E blogbejegyzésben inkább az álláskeresés passzív formájára helyeztem a hangsúlyt. Zárásként egy igazán passzív dolgot említenék meg, amit valószínűleg nem sokan használnak. (Legalábbis nem álláskeresésre.) A Google Értesítő-ről van szó. Amennyiben van Gmail fiókod, akkor van hozzáférésed. A felület így nézett ki még 2012-ben – lásd kép – de az alapok változatlanok 2020-ban is.

Google Értesítő

Mint a képen is látható a “Keresési lekérdezés” mezőben kell megadnod azt a kifejezést, amivel kapcsolatban értesítéseket kérsz. Pontos egyezésért tedd idézőjelek közé a keresett kifejezést. A találat típusát állítsd át “Minden”-re; kérd az “Összes találat”-ot, és válaszd a “Hírcsatorna” opciót (=RSS); ekkor a gyakoriság átvált “Valós időben”-re, ha még nem állítottad át. A fenti képen feltüntetett kifejezésre valószínűleg ritkán kapsz találatot, de ettől még beállíthatod. Célszerűbb inkább “kommunikációs munkatárs”, “online marketing”, és hasonló kifejezésekre beállítani. Így persze rengeteg találatot kapsz, amiből jó, ha 1-2% álláshirdetés, viszont biztosíthatlak róla, hogy lesz közte olyan, amit sehol máshol nem hirdettek meg. Az pedig szerintem nem baj, sőt kifejezetten jó, ha látod, hogy az előbb említett szavakkal kapcsolatban milyen tartalmak jelennek meg az interneten.

Itt a vége?

Hirtelen ennyi. Biztos van még más módja is a keresésnek. Ha tudsz ilyet, akkor szólj hozzá a bejegyzéshez, dobj egy emailt csaba[at]szucscsaba.hu -ra és kiegészítem ezt az anyagot. (Addig is remélem majd hasznosnak találod ezt a kis összefoglalót, ha egyszer online marketing állások után kutatsz.)

2 thoughts on “Online marketing állások

  1. Visszajelzés: A blog jövőjéről pár mondatban

  2. Visszajelzés: A blog jövőjéről pár mondatban | Online kommunikációs blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .